Известие

Collapse
No announcement yet.

Стържещ звук от аспуха?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стържещ звук от аспуха?

Колеги тези дни долавям сутрин на студен старт едно подсвирване (чуроликане, малко се чува и като вибрираща ламарина, но е огледано и няма нищо хлабаво) от пред в дясно около компресора на климатика, чува се като лагер на ролка и само докато е студена, след като тръгнеш и покараш 1км всичко изчезва. Днес като по студен ден реших отново да поразгледам за този шум и другото което установих, че от аспуха отзад се чува едно като леко стържене метал в метал, все едно някаде нещо се влачи. Колата си работи нормално, без излишни пушаци и звуци, това се чува до момента в който тръгнеш и минеш няколко стотин метра. Незнам шума отпред и отзад да ли са от едно и също нещо, или са породено от различни неща. Съвети някакви къде какво да търся? Ходих в сервиз, но явно трябва да оставя колата да нощува за да може да изтине, защото докато стигна до там всякакви шумове и симптоми са изчезнали.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 150hp 2002г.

Аз имам апсолютни същия проблем.И както го описваш,след няколко стотин метра изчезва.Шума е само в движение.И като увеличаваш скороста,чуваш че и жуленето се увеличава,а като намаляваш,то намалява.Аз лично не смятам да се занимавам с тоя проблем,щото алфата е бъкана с разни ламарини предпазители,които след време се раздранчават,и в сервиза до като открият кое точно жули,може и часове да се протака.А тия часове се плащат.
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

При мен се чува само на място и на ниски обороти. Като подадеш газ изчезва или просто другите шумове го заглушават. Специално за това в аспуха, нямаше никой около мен да каже като се даде газ дали изчезва или се увеличава, но ще гледам тези дни да го проверя с някой. Мен ме притеснява случайно да не стърже турбото...
      Last edited by Lazarkk; d.m.y г., 12:59.

Comment

Не вярвам да е турбото,на мен в сервиза ми отсраниха една ламарина от двигатела,която играеше ролята на някакъв предпазител,обаче се беше разковачила и при работа на двигателя създаваше излюзията че стържеше ролка.След отсраняването и вече го нямаче този звук.Имай ги и тези неща впредвит.Най-добре ако имаш доверен майстор,той да я погледне.
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

И при мен е така но не вярвам да е проблем при първо палене става въпрос за няколко секунди

---------- Post added at 10:39 ---------- Previous post was at 10:39 ----------

Поздрави
          алфа ромео 156 тс

Comment

повече е от няколко секунди, като я запаля около 3-4секунди е добре и после почва и не съм засичал на едно място колко време ще е, но като поседя 1мин и тръгна, след 5мин каране вече не се чува, в купето не се чува по принцип, само от вън.

Comment

На мойта жена на Микрата така дрънчеше и се оказа някакъв "метален кожух" около ауспуха (под скоростния лост). Премахнаха го и сега няма дрън, няма мрън
              Btw и на мен ми дрънчи сутрин 1-2 минути и спира.
              Alfa Romeo 156 2.0 TS

Comment

Само да отбележа че кожуха е алуминиев
                алфа ромео 156 тс

Comment

Working...
                X